Stuur je graag een mailtje?

Stuur je ons graag een mailtje ? depapegaaien@visitatiebottelare.be

donderdag 12 januari 2023

De kerstboom heeft het koud!!! Deel 2

 Ons laatste weekje voor de kerstvakantie begint begon met het bezoek van de kindjes van de derde kleuterklas die voor de laatste keer langskwamen om het vierde kaarsje op de adventskrans aan te steken. Dat betekent dat Kerstmis nu echt heel dichtbij komt.




Op maandag maakten we ook een geschenkje voor juf Ellen die op dinsdag haar laatste dagje naar de klas kwam om te helpen. Na de vakantie zijn we met teveel kindjes waardoor juf Ellen met haar rolstoel te weinig ruimte krijgt. Dus maakten we iets om haar te bedanken. Normaal gezien komt ze in september van volgend schooljaar terug.

We mochten allemaal een hartje kleven op een kaartje waarop stond : Een pot vol warmte. We vulden de pot dan ook met theelichtjes zodat juf Ellen het thuis heel gezellig kan maken.





De woordjes van de woordenschatpot werden ook aangebracht. Eerst via de TV die fungeert als groot computerscherm en later werden ze ingeoefend via de kaartjes die in de pot.





Op dinsdag begon de dag met het bezoek van de vele nieuwe vriendjes die na de vakantie hun eerste stapjes in de papegaaienklas mogen zetten. 

Daarna vierden we volop feest voor Jake want hij werd 3 jaar en mocht op de verjaardagstroon.



Hij had de verjaardagstas gevuld met een mooi boek dat we in de namiddag konden voorlezen.


Ook een spelletje om rustig van te worden.



Een gezelschapspelletje : mijn eerste boomgaard.


En Leo de leeuw.


En tot slot ook nog een klein mini-boekje.


De kaarsjes op de taart werden aangestoken en Jake blies ze in 1 adem uit. Hij is het laatste araatje dat 3 jaar werd.


Op dinsdag was het ook de laatste dag dat juf Ellen in ons klasje was. We bedankten haar voor het vele knip- en plakwerk dat ze dit schooljaar leverde en zo veel werk uit de juf haar handen nam.





Op woensdag speelden we veel met de ontdekbak en de groene spulletjes.


De ara's kregen opnieuw schrijfdans met alle andere eerste kleuters en juf Lies. Deze keer was alles in het teken van Kerstmis.














Op donderdag maakten we nog een logische volgorde. We speelden het eerst met de grote prenten en daarna gingen de ara's en de kaketoetjes die reeds in september gestart zijn zelfstandig aan het werk.
Helaas vergat de juf toen foto's te maken.







Op vrijdag begonnen we de dag met een kerstviering met de ganse kleuterschool. Daarna ruimden we de klas samen netjes op. Bij de kerstboom werden de sjaals en wanten en muts weggehaald en ook de lichtjes mochten weer in de doos. De buizen waardoor we de kerstballen lieten glijden werden ook opgeruimd. Vele handen maken licht werk.
En zo maakten we onze klas volledig klaar voor als na de vakantie de nieuwe vriendjes starten.
We wensen hen nu al een fijne start en beloven ze met veel warmte en liefde te ontvangen.
Maar nu zijn we toe aan een welverdiende sfeervolle kerstvakantie met veel warmte en gezelligheid.
En we zien elkaar terug op 9 januari met onze batterijen volledig opgeladen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten