Stuur je graag een mailtje?

Stuur je ons graag een mailtje ? depapegaaien@visitatiebottelare.be

zondag 30 oktober 2022

Samen met Bumba maken we ons klaar voor het feest van oma en opa ! deel 2

Deze week begonnen we met het aftellen naar het feest van oma en opa. Want nu komt het echt wel heel dichtbij. En wat kan ons daar beter bij helpen dan een aftelkalender.
oeps! Foto vergeten nemen.

Sommige kindjes mochten ook nog het kleuren volgens legende doen want vorige week kwam nog niet iedereen aan de beurt. 


We kregen ook een identificatie-oefening waarbij we moesten zoeken welke oma en opa bij elkaar horen. Oma en opa hadden kleertjes in dezelfde stof.




Op dinsdag kwamen juf Febe en juf Britt terug op stage. Zij speelden een spelletje waarbij de kleuren werden inoefend of...



waarbij het geheugen getraind werd tijdens een memory.


Op woensdag kwamen de nieuwe vriendjes langs die er na de vakantie bijkomen. Zij kregen hun wenmomentje.

Tijdens een zorgmoment werd door de juf nog eens extra ingezet op de kleurenkennis. Vooral de kleuren rood en geel werden heel vaak benoemd. Want deze twee kleuren leerden we al in september en oktober en we willen al graag verklappen dat blauw de kleur van november wordt.
We deden het tijdens een gezelschapspelletje : bonte ballonnen.
Waardoor niet alleen de kleurenkennis werd geoefend maar ook de concentratie, beurt afwachten, dobbelen met de dobbelsteen en "lezen" welke kleur we moesten nemen,...




Ook de puzzels werden volop gemaakt want we mochten op donderdag- en vrijdagvoormiddag naar hartenlust spelen. Door de optredens in de namiddag werd er al genoeg van ons gevraagd.





De fijne motoriek oefenden we nog wat door parels op een draad te rijgen. We maakten een ketting voor de oma van Jules en Marie en daarbij kozen we alleen haar lievelingskleuren en of je het gelooft of niet... ze wou alleen maar rode of gele parels.











Daarna mochten we nog vrij spelen met de parels en kettingen maken zoveel we wilden. Bij sommige kindjes wilden het maar niet lukken om een parel op het touw te krijgen. Wie weet kan het wel een cadeautje zijn van de Sint?!


En toen ws het eindelijk zover : we mochten optreden op het podium voor alle oma's en opa's, omi's en opi's, meme's en pepe's, mammies en pappies, moekes en vakes,...
En of we er klaar voor waren.



En zo waren we toe aan een meer dan welverdiende vakantie.
Dus nu iedereen volop genieten en vol frisse nieuwe moed zien we elkaar met veel plezier terug op maandag 7 november.
Tot dan iedereen !!!





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten