Stuur je graag een mailtje?

Stuur je ons graag een mailtje ? depapegaaien@visitatiebottelare.be

donderdag 10 november 2022

Welkom nieuwe vriendjes in de klas van de papegaaien

 Na een heerlijk weekje herfstvakantie met veel zon waren we helemaal klaar voor een nieuwe start. Voor sommige kindjes was het ook een spannende start want zij mochten voor het eerst naar onze papegaaienklas komen. We hebben hen allen warm onthaald en zijn er maar meteen ingevlogen.

Ze mochten de eerste dag reeds een papagaai kleuren voor aan hun schooltas te hangen. Iedereen mag het zien en weten dat zij nu deel uitmaken van onze klasgroep.




De ara's leerden scheuren. Helemaal niet zo eenvoudig als je zou vermoeden. Bij sommige lukte het meteen anderen zullen nog wat extra inoefenen kunnen gebruiken. Vandaar dat onze ontdekbak nu een scheurbak geworden is.





Tijdens het godsdienstmoment zongen we welkom liedjes zodat iedereen zich welkom voelt in onze klas. En de nieuwkomers kregen een papegaai om aan onze boom te hangen.


Voor we volgende week een nieuw kleurtje leren herhaalden we deze week nog even rood en geel. Want dat waren de kleuren van september en oktober.
Bij een onthaalspelletje mocht iedereen een rood voorwerp uit de bak nemen.











Ook de penselen kwamen uit de kast want de startertjes mochten hun allereerste kunstwerkje schilderen. Nadien komt hun werkje in hun portfolio.




Deze week hadden we het veel over papegaaien. We zongen uit volle borst papegaai is ziek. En met de voeldoos speelden we ook een spelletje. Niemand mocht kijken terwijl de juf een diertje in de voeldoos verstopte. Daarna mocht 1 kindje komen voelen welk diertje de juf verstopte.







De snippers die de ara's eerder deze week leerden scheuren werden op een later moment op een papegaai gekleefd.
De kaketoes kregen snippers van de juf en zij leerden de kleeftechniek correct toepassen.
















Naast het schilderen met penselen mochten we ook nog schilderen met veren van de papegaai. Even zottekes doen.



Deze week mochten de ara's (1ste kleuters) ook mee naar de schrijfdans met de kolibries (ook 1ste kleuters) en de parkieten (enkel 1ste kleuters). Juf Lies vertelde een verhaal over een egeltje.





Daarna trokken we naar de speelplaats om egeltjes te zoeken.
Toen we ze allemaal gevonden hadden zette juf Lies muziek op en wij mochten in de lucht de stekeltjes van de egel tekenen. Daarna schreven we bogen in de lucht want dat was zijn rugje.











Daarna gingen we weer naar binnen om de stekeltjes en het rugje op papier te tekenen. Intussen werd de muziek opgezet waardoor het echt "schrijfdans" werd.






De kleur geel werd herhaald tijdens een onthaalspelletje waarbij we de ara's en de kaketoes gele pluimpjes gaven.

















Toen alle papegaaitjes klaar waren maakten we het nog even stil bij een brandend kaarsje en een welkomliedje en dan mochten alle papegaaien bij de anderen in de boom.




Tijdens de zorguren mochten de kaketoes verder kleven en schilderen terwijl juf Nancy met de ara's tijd nam om de aanlegpuzzels onder de knie te krijgen.
Wat is het fijn dat we zoveel mogelijk kunnen werken op het niveau van alle kindjes.




En zo vloog het eerste weekje na de herfstvakantie razendsnel voorbij. We wensen iedereen een fijn lang weekend want morgen is er geen school omdat we wapenstilstand herdenken.

Volgende week is het een themaloze week waarin we natuurlijk weer heel wat nieuwe dingen zullen leren maar ook veel dingen zullen herhalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten